Van de start tot vandaag

Tijdlijn van Egga Food

In het jaar 1977 werd Pluimveebedrijf W. van Gemert opgericht door Wiel en Gemmie van Gemert te Ospel. Het pakstation is in 1983 gebouwd en opgezet. Op het eierpakstation wordt gewerkt met een Omnia sorteermachine voorzien van alle technische snufjes die er te bedenken zijn om de gesorteerde eieren nog beter, mooier, veiliger te krijgen dan voorheen mogelijk was.

In 1996 is Eierververij Ospel (EIVO) opgericht in samenwerking met de gebroeders Sieben. EIVO is de grootste professionele eierververij van Nederland. Over een lengte van ruim honderd meter staan vier machines die in een razend tempo eieren koken, verven, drogen en verpakken.

In 2006 is Boiled Eggs Ospel (BEO) opgericht. Doormiddel van machines worden hier eieren gekookt en gepeld voor groothandels, cateraars, food-service bedrijven, salade- en sandwichproducenten.

In 2023 is Egga Food b.v. onderdeel geworden van de Hardeman Egg Group.

Op dit moment heeft Egga Food b.v. ongeveer 100 mensen in dienst die ervoor zorgen dat wij tevreden klanten hebben in meer dan 20 verschillende landen. Maar hier blijft het niet bij, dagelijks zijn wij bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze producten, machines en services.