verse eieren, scharrel eieren, vrije uitloop eieren, kooi eieren, bio eieren, bio ei, kooi ei, vrije uitloop ei, scharrel ei, vers ei, fresh egg, organic, eggs
Van de start tot vandaag

Tijdlijn van Egga Food

In het jaar 1977 werd Pluimveebedrijf W. van Gemert opgericht door Wiel en Gemmie van Gemert te Ospel. Het pakstation is in 1983 gebouwd en opgezet. Op het eierpakstation wordt gewerkt met een ultra moderne Omnia sorteermachine voorzien van alle technische snufjes die er te bedenken zijn om de gesorteerde eieren nog beter, mooier, veiliger te krijgen dan voorheen mogelijk was.

In 1996 is Eierververij Ospel (EIVO) opgericht in samenwerking met de gebroeders Sieben. EIVO is de grootste professionele eierververij van Nederland. Over een lengte van ruim honderd meter staan vier machines die in een razend tempo eieren koken, verven, drogen en verpakken. In 2006 is Boiled Eggs Ospel (BEO) opgericht. Doormiddel van machines worden hier eieren gekookt en gepeld voor groothandels, cateraars, food-service bedrijven, salade- en sandwichproducenten.

Op dit moment heeft Egga Food b.v. ongeveer 100 mensen in dienst die ervoor zorgen dat wij tevreden klanten hebben in meer dan 20 verschillende landen. Maar hier blijft het niet bij, dagelijks zijn wij bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze producten, machines en services.

Verse eieren, gekookte gepelde eieren, gekookte geverfde eieren

Egga Food BV in het kort

Egga Food in Ospel is een van de grootste eierverwerkende bedrijven in Europa en een van de modernste ter wereld. Jaarlijks worden er door ongeveer 100 medewerkers meerdere honderden miljoenen eieren gekookt, geverfd, gepeld en verpakt. Dat zijn meerdere miljoenen biologische, scharrel- en vrije-uitloopeieren per week. Deze eieren komen van gecertificeerde pluimveebedrijven uit heel Europa en vinden hun weg naar eierverwerkende industrie, groothandel, supermarkten, foodservicebedrijven en cateraars in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Een ultramodern machinepark zorgt ervoor dat alle handelingen machinaal plaatsvinden. En dat onder de allerstrengste hygiënerichtlijnen.

geverfde eieren, eieren geverfd, gekleurde eieren, gekleurd ei, geverfd ei, paas eieren, carnavals eieren, dyed eggs, eggs, easter eggs