Van de start tot vandaag

Tijdlijn van Egga Food

In het jaar 1977 werd Pluimveebedrijf W. van Gemert opgericht door Wiel en Gemmie van Gemert te Ospel.

Het pakstation is in 1983 gebouwd en opgezet. Op het eierpakstation wordt gewerkt met een ultra moderne Omnia sorteermachine voorzien van alle technische snufjes die er te bedenken zijn om de gesorteerde eieren nog beter, mooier, veiliger te krijgen dan voorheen mogelijk was. Ons pakstation produceert onder het KAT / GGE systeem voor de Duitse markt.

In 1996 is Eierververij Ospel (EIVO) opgericht in samenwerking met de gebroeders Sieben. EIVO is de grootste professionele eierververij van Nederland. Over een lengte van ruim honderd meter staan vier machines die in een razend tempo eieren koken, verven, drogen en verpakken.

Na het sorteren, koken en kleuren is in 2006 Boiled Eggs Ospel (BEO) opgericht. Doormiddel van machines worden eieren gekookt en gepeld. Vervolgens worden ze naar wens van de klant verpakt. Van emmers met 6 kg tot hoppers van 700 kg.

Op dit moment heeft Egga Food b.v. ongeveer 100 mensen in dienst die ervoor zorgen dat wij tevreden klanten hebben in meer dan 20 verschillende landen. Maar hier blijft het niet bij, dagelijks zijn wij bezig met het verbeteren en vernieuwen van onze producten, machines en services.

Verse eieren, gekookte gepelde eieren, gekookte geverfde eieren

Egga Food BV in het kort

Egga Food in Ospel is een van de grootste eierverwerkende bedrijven in Europa en een van de modernste ter wereld. Jaarlijks worden er door ongeveer 100 medewerkers meerdere honderden miljoenen eieren gekookt, geverfd, gepeld en verpakt. Dat zijn meerdere miljoenen biologische, scharrel- en vrije-uitloopeieren per week. Deze eieren komen van gecertificeerde pluimveebedrijven uit heel Europa en vinden hun weg naar eierverwerkende industrie, groothandel, supermarkten, foodservicebedrijven en cateraars in Europa, Afrika en het Midden Oosten. Een ultramodern machinepark zorgt ervoor dat alle handelingen machinaal plaatsvinden. En dat onder de allerstrengste hygiënerichtlijnen.